?

Log in

No account? Create an account

Berthe van Soest

Rating position

Name:
berthevansoest
Birthdate:
9 September
Location:
Website:
External Services:
  • berthevansoest@gmail.com
  • berthevansoest@livejournal.com
  • berthevansoest
  • berthevansoest@livejournal.com
In dit dagboek schrijf ik over mijn belevenissen. Vaak gebruik ik daar een tarotkaart bij.

Mijn naam is Berthe van Soest, en ik ben theologe en tarotcounselor. Toen ik meer dan tien jaar geleden RSI kreeg kon ik de computer niet meer gebruiken. Dat was rampzalig, want ik schreef een proefschrift. In die tijd ontdekte ik de tarot. De beelden van de tarot bleken een mooie, intuitieve ingang te zijn om met mijzelf in gesprek te komen over wat ik verlangde, waar ik verdrietig over was en wat ik belangrijk vond in mijn leven. Dat is nog steeds zo. Ook bleek tarot een ingang te zijn om psalmen en bijbelverhalen te betrekken op mijn eigen leven. Een bijbelverhaal is dan niet meer iets van anderen, wat ver weg en in het verleden gebeurd is, maar wordt iets dat voor jou bestemd is, in jouw situatie, heel erg in het nu, waar je wat aan hebt.

Sinds 23 juni 2006 heb ik een Engelstalig weblog: http://ladyofthemoor.livejournal.com/. Eind maart 2009 ben ik dit Nederlandstalige weblog begonnen.

Berthe van Soest

Voor alle teksten van mijn hand geldt: © Berthe van Soest
clara van assisi, dreams, franciscus van assisi, fresh expressions of church, spiritual but not religious, tarot, theologie

Rating position

Statistics