berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Richten op het licht


‘s Ochtends vroeg, niemand op het strand. De zon schijnt. Van een trapje af het strand op. Schoenen uit en naar de zee toe. Het water speelt om je voeten. De vraag voor een kaart: Wat brengt mij dieper bij mijzelf en wat ik voel vandaag?

         

Ik trek Death uit de Celtic Dragon Tarot. De kaart van de Dood heeft in ieder spel een ander accent. Soms wordt einde van een cyclus benadrukt, de chaos en onzekerheid die de dood brengt. Vaak zie je transformatie op de kaart of een nieuwe begin. Op deze kaart spreidt een draak zijn vleugels om te gaan vliegen. Hij richt zich op het licht en stroopt zijn oude huid af. Het afsluiten van het oude is in dit spel een bevrijding. Achterlaten van het oude, me richten op het licht brengt mij dieper bij mijzelf vandaag.

Strand en zee: een tarotkaart voor elke dag in juli
Tags: celtic dragon tarot, dood
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment