berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Moederdag

Het is even voor tienen op Moederdag. Ik zit met een kopje thee achter de computer. Het is wachten op dochterlief. Als ze wakker wordt gaan we ontbijten met croissantjes uit de oven.

Ondertussen trek ik een tarotkaart met als onderwerp: “Een beeld van mij als moeder in het afgelopen jaar.” De kaart die ik trek komt uit de The Heart Tarot. Het is drie van Zwaarden. Alle drieën in het spel horen bij de Keizerin, de moeder in de tarot. Deze kaart dus ook.

            

In de meeste tarotspellen staat er een groot hart op deze kaart dat doorboord is met zwaarden. Hartenpijn drukt dat uit. Zwaarden drie uit The Tarot of Hearts is anders. Afstand is het thema van deze kaart. Dat past wel bij een moeder met een tienerdochter van 13 die steeds meer haar eigen leven krijgt. Ze heeft kleedgeld en reist samen met een vriendin van Heerenveen naar Utrecht om daar te winkelen. Je ziet mijn dochter op de kaart springen als dolfijn, ver weg aan de horizon, in een vaag zonneschijnsel. Ik kijk van verre toe op een steen en ik zwaai.

Ik ben er nog wel.

Tags: berthe van soest, dochter, drie van zwaarden, moederdag, the heart tarot
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments