berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Dromen duiden en schouwen in een glazen bol


Gisteren heb ik de deelnemers aan het jaarlijkse tarotcongres geleerd hoe dromen te duiden met tarot. Het was erg leuk. Marjan was er en Ineke, mijn schoonmoeder en  tetluna . Iemand van heel lang geleden van de Voyager Tarot opleiding was er en ook Marion, die net de vorige dag de cursus van psalm 119 had afgesloten.

’s Middags hebben we van Eleonore Oldenburger geleerd hoe in de kristallen bol te schouwen en beelden te ontvangen. Ik had een bakje meegenomen om in te kijken. Gevuld met water moet dat evengoed lukken, stond in het Tarot Magazine. Toen Eleonore sprak over een bol van rookkristal, heb ik mijn hanger van rookkwarts afgedaan, voor me neergelegd en daarin geschouwd.

                            

Er gebeurde van alles in de steen. Hij kwam tot leven met vonkjes en kleurtjes. Makkelijk is het schouwen niet. Het vraagt om durf, je angsten voorbij gaan en ontvankelijkheid.

Sinds gisteren ben de gelukkige bezitster van de Vanessa Tarot. Daar hebben tetluna  en ik na de workshop ieder een kaart uit getrokken om te kijken wat ons helpt bij het schouwen. Ik trok de Geliefden.

            

De vrouw op die kaart draagt een hoed met een sluier. Daardoor is er een zekere afstand tussen haar en haar vriend. Wil ik beelden kunnen zien, dien ik een beetje afstand te houden van mij en mijn rookkwartsen hanger. Ik heb me in mezelf te keren, moet me op mezelf richten. De beelden ontstaan namelijk in mijn innerlijk en niet in de hanger.
Tags: dromen
Subscribe

 • Strijder

  Morgen is het de feestdag van Sint Michaël, de aanvoerder van de hemelse legerscharen. Hij strijdt tegen en onrecht, beschermt de zwakken en…

 • Gewikkeld in linnen

  Dit is de laatste dag van deze veertig dagen. Jezus is gestorven en ligt in een graf. Morgen is het Pasen, feest van nieuw leven. Ze wikkelden…

 • Voor wie

  Ik wil mijn leven voor u geven!’ zei Petrus. 38 Maar Jezus zei: ‘Jij je leven voor mij geven? Waarachtig, ik verzeker je: nog voor de…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments