berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Rijp voor de oogst

Uit: Bezinning in de veertigdagentijd met tarot

Jezus spreekt over oogst die op handen is.

Intussen zeiden de leerlingen tegen Jezus: ‘Rabbi, u moet iets eten.’ Maar hij zei: ‘Ik heb voedsel dat jullie niet kennen.’ ‘Zou iemand hem iets te eten gebracht hebben?’ zeiden ze tegen elkaar. Maar Jezus zei: ‘Mijn voedsel is: de wil doen van hem die mij gezonden heeft en zijn werk voltooien. Jullie zeggen toch: “Nog vier maanden en dan komt de oogst”? Ik zeg jullie: kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst! (Johannes 4:31-35)

Jezus zegt:“Kijk om je heen, dan zie je dat de velden rijp zijn voor de oogst”. Om een kaart bij te trekken: Wat is rijp om te oogsten in mij dat ik niet zie?

        

Ik trek negen van Ganzepennen (zwaarden) uit de tarot of Jane Austen. Het meisje op de kaart is Catherine Moorland uit Northanger Abbey. Catherine leest veel gothic, beeldt zich van alles in, vooral in de nacht, en wordt bang van de gewoonste dingen. Vaak is er getob over een situatie bij het trekken van deze kaart, terwijl dat niet nodig is. De kaart draagt het getal negen. Er zijn tien nummerkaarten. Het tiental is bijna vol bij deze negende kaart. Het kan daarom ook zijn dat de kaart erop duidt dat een moeilijke situatie bijna is opgelost, of zelfs helemaal is opgelost, maar dat dit niet echt is doorgedrongen. Mij wijst de kaart wijst erop dat een moeilijke situatie voorbij is. Het besef daarvan is rijp om te oogsten.
Tags: tarot of jane austen, veertigdagentijd, vier van zwaarden
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments