Yom Kippur Katan

Een geschenk van de hemel

Bezinning met tarot in veertigdagentijd

Johannes legt zijn leerlingen uit dat het niet erg is dat Jezus meer mensen doopt dan hij.

"Ze (de leerlingen van Johannes) gingen naar Johannes en zeiden tegen hem: 'Rabbi, de man die bij u aan de overkant van de Jordaan was, over wie u een getuigenis afgelegd hebt, is aan het dopen en iedereen gaat naar hem toe!' Johannes antwoordde: 'Een mens kan alleen ontvangen wat hem door de hemel gegeven wordt. Jullie kunnen van mij getuigen dat ik gezegd heb: "Ik ben de messias niet, maar ik ben voor hem uit gezonden."" (Johannes 3:26-28)


Om een kaart bij te trekken: Johannes zegt: "Een mens kan alleen ontvangen wat hem door de hemel gegeven wordt." Wat geeft de hemel mij?

Ik trek de kaart de Dood uit de Jane Austen Tarot. De kaart van de Dood in de tarot betekent allereerst het doormaken van een diepgaande verandering.

             

Toch lees ik deze kaart vandaag anders. Niet vaak wordt op moderne tarotspelen de dood zo plastisch weergegeven. Hier is dat wel zo. Wat de hemel mij schenkt is de dood, in de zin van het leven in de wetenschap dat ik sterfelijk ben, en de noodzaak om daar mee om te gaan.
i used Google Translate to figure out the word for "thank you." did i get it right?
By the way, I like that there is a Jane Austen Tarot deck.
Yes, you did great! The Tarot of Jane Austen is a great deck to work with, one of my favorites. The stories and the figures from the books form an extra layer of meaning. Human relations are a central focus. Diane Wilkes wrote (and designed) it.