berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Een naam

Uit: Bezinning in de veertigdagentijd met tarot 

Simon wordt door zijn broer naar Jezus genomen.

"Een van de twee die gehoord hadden wat Johannes zei en Jezus gevolgd waren, was Andreas, de broer van Simon Petrus. Vlak daarna kwam hij zijn broer Simon tegen, en hij zei tegen hem: 'Wij hebben de messias gevonden' (dat is Christus, 'gezalfde'), en hij nam hem mee naar Jezus. Jezus keek hem aan en zei: 'Jij bent Simon, de zoon van Johannes, maar voortaan zul je Kefas heten' (dat is Petrus, 'rots')." (Johannes 1:40-42)

Jezus ziet Simon, kijkt naar hem en geeft hem een andere naam. Om een kaart bij te trekken: Welke naam heb ik bij Jezus?

                                 

De kaart die ik trek is Page of Coins (Schildknaap van munten/pentakels). De  jongeman op de kaart kijkt onderzoekend de wereld in. De schildknapen in tarot staan op het punt om de eigenschappen van het element waar ze toe behoren, te onderzoeken om het leren kennen. Er is een schildknaap van staven (vuur), van bekers (water), van zwaarden (lucht) en pentakels (aarde). De schildknaap van pentakels leert wat in de tarot tot het element aarde hoort: je eigenwaarde beseffen, de waarde van geld en goed, van traditie, van vasthouden en loslaten, en van evenwicht in geven en nemen. Welke naam daar nu precies bij hoort weet ik niet zo goed, misschien wel gewoon schildknaap van pentakels.
Tags: schildknaap van pentakels, touchstone tarot, veertigdagentijd
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments