berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Maria Lichtmis

Het huisaltaar voor Brigid van Joanna Powell Colbert, maakster van de (nog te verschijnen) Gaian Tarot. Het leuke vind ik de takken die nog niet uit zijn. Heel eerlijk. Het is tenslotte winter, de het sap gaat begint door de bomen stromen, maar de takken zijn nog dor. Meer dan een belofte is de lente niet.

                   


                                                

Hierboven het huisaltaar voor Brigitte en Maria Lichtmis op mijn werkkamer, in een kast. Ik hou van het lichte en het zachte van de deze periode, de melk en de lammetjes. Het mannetje in de bol drukt het ondergrondse lente-worden op een grappige manier uit. Het gevlochten kruis van touw is een symbool van de zon en hoort bij Brigid. Vorig jaar is het door iemand van het project van Feest van aarde en hemel gemaakt. Vaag zie je nog een kruis liggen, gemaakt van een lichtblauw geruite zakdoek. Dat heb ik twee jaar geleden samen met met mijn moeder gemaakt, een voorbeeld voor een workshop over Imbolc/Maria Lichtmis. Het was niet makkelijk, stof is slap. Uiteindelijk hebben we de zakdoek eerst gesteven om hem stijver te maken. En toen lukte het. Links is een waxinehouder met gouddraad en kleine heldere kraaltjes, lijkt op de tere zon van nu.
Tags: brigid, imbolc, maria lichtmis
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments