berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Drie paar sokken en plastic zakjes

Dochter moet van Heerenveen naar Hilversum voor koorrepetitie. Er is een vooralarm wegens stuifsneeuw stormen en intense kou. De Open Dag in La Verna waar ik een proefles zou geven in Amsterdam is afgezegd. Het koor zal niet afzeggen. Er komt een buitenlandse belangrijke mevrouw. Wat doen we? Nog maar kort geleden hebben coen_wessel  en ik vastgezeten in Amersfoort zonder uitzicht of we thuis zouden komen. Dat was niet leuk. En dochter is nog maar 13; de vriendinnetjes niet veel ouder. We denken dat het vertrouwd is, eigenlijk. Hilversum is Amsterdam niet qua ligging. Toch liggen we wakker, de avond van te voren. De volgende ochtend komt steeds meer in de tas van dochter terecht: extra wanten, drie extra paar sokken en een paar extra schoenen.

Precies als het weeralarm in Noord Nederland van kracht gaat is dochter om zeven uur thuis. Niet eens vertraging. En ze is boos. Wat een zware tas. Ze heeft gewankeld. En is gevallen. Allemaal vanwege de schoenen. Nooit gaan er meer extra schoenen mee.

Ik biecht op dat ik ook nog twee plastic broodzakjes in de tas had gedaan. Helpt tegen de kou, had ik ik op tv gezien. Eén paar sokken, dan de zakjes, en dan weer sokken, en dan nog een extra paar sokken tot slot.

Dochter bleek tas in de trein helemaal omgekeerd te hebben. Zakjes zonder brood. Zou er brood los in de tas liggen? Dan wordt alles plakkerig. Ze had haar brood toch al om één uur op?

En toen: “Mama, 3 paar sokken, dan pas ik toch helemaal niet meer in mijn schoenen?” Een diepe zucht kwam erachteraan. Bezorgde ouders. Enig kind.
Tags: coen, dochter, sneeuw, vocaal talent
Subscribe

 • Augustinus huilt onder de vijgenboom

  Op scharniermomenten van ons leven vertrouwen we op het irrationele. Een droom, een engel of iets wat we zien: een vogel die vastzit in het…

 • Dromen in de 12 heilige nachten

  Leg een dromendagboek naast je bed tijdens de 12 heilige dagen of nachten van Kerstmis. Deze dagen duren van 26 tot december tot Drie Koningen op 6…

 • Feestdag van St.Augustinus (354-430)

  Regelmatig zei Augustinus: als je denkt dat je God begrijpt, begrijp je God niet. Augustinus is de grootste kerkvader die we hebben. Voor Augustinus…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments