berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Lichtjes

In veel huizen staat een kerstboom met lichtjes en branden er iedere avond kaarsen. Een kerstboom, lampjes en kaarsjes maken het gezellig in huis. De lichtjes en de kaarsen helpen om het donker te verzachten en ze houden de hoop levend dat de zon weer terug komt.

Vraag voor een kaart: Hoe kan ik het donker verzachten?

Ik trek de negen van bekers uit de Tarot of Prague.

De negen van bekers is de ‘wenskaart’ uit de tarot. De kaart gaat over vervulling, over tevredenheid met jezelf en je leven. Op de klassieke RWS kaart staat een man afgebeeld die met zijn armen over elkaar zit voor een heleboel bekers die op een rijtje staan opgesteld. Op de kaart uit de Tarot of Prague zit een man in een ‘hospoda’, een Tjechische wijnhal, met een vol glas bier. Op deze versie van de negen van bekers gaat het om simpele geneugten en vreugden. Wat voor mij het donker kan verzachten is de gezelligheid van maaltijden, koffiedrinken en samenzijn.
Tags: advent, negen van bekers, tarot of prague
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments