berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De nachtelijke hemel

In deze tijd zijn de nachten lang en lijkt de hemel donkerder dan anders. Wanneer het helder is zijn er sterren te zien. De donkere, nachtelijke hemel vol sterren brengt ons in contact met het eeuwige, het al, met het hele grote waarvan wij een klein onderdeel zijn. Kijk vanavond naar de hemel en trek een kaart met de vraag: Hoe voel ik mij binnen dit grote geheel?   

De kaart die ik getrokken heb is Negen van Pentakels uit de Tarot of Prague. Een vrouw staat op een sokkel boven haar is een bijenkorf. Bijen maken hun eigen (t)huis. Ze werken hard, met voor ons zoete honing als resultaat. Deze kaart staat voor verworven welvaart en veiligheid van huis en haard. Grappig, de ronde vorm achter de vrouw op de kaart lijkt op een hemel. Die hemel vouwt zich beschermend om haar heen. In de Rider Waite Tarot staat de vrouw voor een heg. De heg beschermt, maar beperkt tegelijkertijd. Deze hemel geeft de ruimte van het heelal. Ik voel mij beschermd binnen het grote geheel van hemel en aarde.
Tags: advent, negen van pentakels, rws, tarot of prague
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments