laarzen

Kopen

December is een maand van uitgaven: cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst, lekker eten, een mooi boek voor jezelf met Kerst of een mooie cd. Kopen troost. Aan teveel kopen liggen gevoelens ten grondslag: verdriet, rouw, eenzaamheid, gemis. Je daarvan bewust zijn helpt weerstand te bieden aan de verleiding om teveel te kopen.

Trek een kaart met de vraag: wat verleidt mij tot kopen? Doe een kopie van de kaart in je portemonnee als je gaat shoppen en sta je toe de onaangename gevoelens te ervaren, die ‘niet kopen’ bij je oproepen.

De kaart zeven van staven uit de Tarot of Prague komt op tafel wanneer ik een kaart trek bij de vraag wat mij verleidt tot kopen. 

Een man kijkt in de verte, met een stok achter zijn rug. Wanneer het tegen zit, (de 6 stokken op de voorgrond) , richt ik mijn ogen voor een moment op iets anders (de man kijkt over de stokken heen) en ga ik boeken kopen. Om er wat mee te doen natuurlijk: voor cursussen en workshops, blog of seizoensviering. Of ze echt van nut raken is een tweede.
Hoi Berthe,

Boeken! Ja, dat is ook mijn zwakke punt!Kledingwinkels zal ik niet snel binnengaan, snuisterijtjes interesseren me niet (meer). Boeken des te meer!Hoe vaak ik Broese (grote boekenwinkel in Utrecht) niet binnenstap...Soms denk ik dat zij denken "is ze daar nou alweer"??

Het lijkt hier wel een bibliotheek, vervult me ook wel eens met schaamte, want niet alles gelezen. Aan de andere kant, dat het er ligt, geeft me een soort veiligheid.....Raar, ik ga er maar eens een kaartje op trekken. je hoort nog van mij welke dat was.
liefs van Jeanette
Ja, ik ben benieuwd wat je trekt!

Bij de American Bookshop in Amsterdam kennen ze me inmiddels. Daar kan ik niet meer omheen. Vorige week zei de jongen die daar werkt: "Ik ben benieuwd of je vandaag in één keer weg kan zijn, of dat je toch nog weer terugkomt." Oh, hemel.