berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Matteüs 2

Het verhaal van vandaag op het rooster van de bijbel10daagse gaat over de vlucht van Jozef, Maria en Jezus naar Egypte, omdat koning Herodes Jezus wilde doden.

“Kort nadat zij op die manier de wijk genomen hadden, verscheen er aan Jozef in een droom een engel van de Heer. Er verscheen aan Jozef een engel van de Heer. Hij zei: ‘Sta op en vlucht met het kind en zijn moeder naar Egypte. Blijf daar tot ik je weer roep, want Herodes is naar het kind op zoek en wil het ombrengen.’ Jozef stond op en week nog diezelfde nacht met het kind en zijn moeder uit naar Egypte.” 

         

De vraag bij dit verhaal is: Wie moet ik in veiligheid brengen? Hmmm...ik weet het niet zo goed, in veiligheid brengen is een groot woord.

Mijn aandacht vandaag was bestemd voor de les die ik vandaag gegeven heb in Amsterdam. Maar de nieuwsbrief die geschreven had, de planning voo januari en verder die plotseling gemaakt moest worden, en de Allerzielen viering waar ik aan mee doe, hadden veel inspanning en concentratie geëist de laatste paar dagen. Ik wilde dat achter me laten, anders zou de les niet lopen. Dus eigenlijk waren het de cursisten die ik –voor mijn gevoel – in veiligheid moest brengen voor wat ik mee kon brengen aan lawaai en drukte.

En ’s avonds wilde ik alle treinen halen om voor mijn dochter vroeg thuis te zijn. Daarom ben ik een andere weg gegaan.

Mijn hemel, of nu door door die vraag komt...ik weet ik niet. Ik voel me wel heel verantwoordelijk, als ik dit zo lees. Iets om eens op te letten.
Tags: bijbel, bijbel10daagse
Subscribe

 • Wat brengt de beoefening van Chöd?

  Chöd is een boeddhistische ceremonie uit Tibet. Ontwikkeld in de elfde eeuw door Machig Labdrön, een yogini en een moeder. In de chöd…

 • De Zwarte Madonna van Breda

  Ieder jaar zetten de culturele instellingen in Breda een nacht hun deuren open en bieden programma’s aan in samenwerking met kunstenaars. Dit…

 • De droom, de jongen, de lucht en de wind

  Als we met de initiatiefgroep van Hartegoed bijeenkomen, dan slaat een van ons de bijbel open, zomaar op een pagina. Ze leest dan waar haar oog op…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments