berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Een windstille dag

Een windstille dag in oktober. Ze zijn er in alle seizoenen, maar in oktober vallen ze me het meest op. Bomen weerspiegeld in een vijver. Hemel en aarde zijn in een rustig evenwicht. Hoe vind ik evenwicht? 

             

De kaart die ik trek is Sword Knight (ridder van zwaarden) uit de Arthurian Tarot. In de klassieke Rider Waite Tarot is de ridder van zwaarden een hele snelle, zijn paard gaat zo snel als de wind. De Ridder op de kaart uit de Arthurian Tarot is veel rustiger. Zijn paard staat stil. Alle ridders uit de Arthurian tarot hebben een tijd van de dag toegewezen gekregen die bij ze past. Bij de ridder van zwaarden past de zonsopgang. Zwaarden geven helderheid. De zonsopgang is traditioneel het moment waarop de spoken van de nacht verdreven worden en de realiteit hun plaats in neemt. De ridder van zwaarden opent de poorten van de dag waardoor het zonlicht kan binnenstromen.

Hoe vind ik evenwicht? Ik vind evenwicht door het nieuwe licht van de dag binnen te laten, zodat de spoken van de nacht geen andere keus hebben dan te vertrekken.

Herfst Dag tot dag
Tags: arthurian tarot, herfst, ridder van zwaarden
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments