berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

 • Mood:

Wijn

De bladeren aan de wijnstokken kleuren geel. De druivenoogst is binnen. De wijn wordt gebotteld. Om een kaart bij te trekken: Mijn wijn van deze herfst.

Ik trek Tien van Staven uit de Tarot of Prague. Het getal tien in de tarot is zowel een einde als een nieuw begin. Het is het eerste getal met twee cijfers, daarom is het een nieuw begin. Het is de laatste cijferkaart van de nummerkaarten uit de Kleine Arcana, daarom is het een einde. 

               

Op tien van staven uit de Tarot of Prague draagt een houten pop met moeite 10 staven naar boven. Staven horen bij het element vuur en staan voor wil, groei, actie, en inspiratie. De bundel van tien staven die pop meedraagt zijn de tien stavenkaarten bij elkaar. Allemaal inspiratie, vurige wensen, groei en actie. Heel veel. Te zwaar. 

Wat betreft mijn wijn. Deze kaart, de tien van staven, is het resultaat van een lente en een zomer lang groeien. Het is een einde. Een nieuw begin zou kunnen zijn: de bewustwording dat de zwaarte van de staven de draagkracht te boven gaat. Maar eerst dient de wijn geproefd te worden.

Hoe smaakt mijn wijn van deze herfst? Oud en kruidig, op het bittere af. Een koppige wijn.

Herfst dag tot dag
Tags: herfst, tarot of prague, tien van staven
Subscribe

 • Meisje met vlieger

  De wereld is van mij. Meisje met vlieger op het strand in Scheveningen

 • Treinstation Leerdam en Bussum

  Fiets in de trein van Heerenveen naar Leerdam. Van Leerdam op de fiets naar Driebergen. De volgende dag gaat de reis van Driebergen naar Bussum op de…

 • Dekemastate

  Het loopt tegen half augustus. De peren en appels zijn al heel mooi. De druiven hebben nog veel tijd nodig. Fruit in Dekemastate, een landhuis boven…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments