berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

 • Mood:

Trekvogels - een ruim blikveld

In deze tijd trekken de vogels. Ze komen om hier te overwinteren, of vertrekken om naar zuidelijke streken te gaan. Hoog in de lucht vliegen ze. De vogels die hoog boven de grond vliegen en naar andere landen gaan, zien veel. Vraag om een kaart bij te trekken: Wat geeft mij een ruim blikveld?

Ik trek tien van munten (pentakels) uit de Tarot van Jane Austen. Op de kaart staan Fanny Price en Edmund Bertram en hun baby, samen met Sir Thomas Bertram en Lady Bertram uit het boek Mansfield Park. Deze scène verbeeldt het einde van het boek, het moment waarop de arme en integere Fanny getrouwd is met Edmund, en haar plaats gevonden heeft op Mansfield Park. De kaart verbeeldt rijkdom en traditie, orde en regelmaat, de overwinning van de conservatieve waarden waar Sir Bertram voor staat. 


                      

Met de kaart die ik trek kan ik twee kanten op.

Financiële zekerheid en een stabiel gezin geeft rust. Dit kan een ruim blikveld opleveren. Dit is de ene kant. Aan de andere kant ziet het geheel er stijfjes uit en lijkt Lady Bertram zich te bemoeien met het jonge gezin. Er is weinig ruimte voor hen. Uit het gevoel ‘geen ruimte te hebben’ wil ik mij bevrijden en dat dwingt mij tot een ruim blikveld. 

Herfst dag voor dag

Tags: herfst, tarot of jane austen, tien van pentakels
Subscribe

 • Mantra's op het perron

  Lodro, boeddhistische monnik, probeert naar Social Sunday in het Vondelpark te komen, maar heeft pech met de trein.

 • Joods gebedenboek

  David Gaillard bidt uit een Joods gebedenboek. Tijdens Social Sunday, bijeenkomst van relitweeps picknick in het Vondelpark.

 • In het Vondelpark

  Het lopen van de zonnespiraal, de weg naar het middelpunt van kerstmis en je eigen middelpunt. Tijdens de zomerbijeenkomst van Social Sunday in het…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments