berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Uit het dagboek van een Engelse dame

Een Engelse dame hield in 1906 een jaar lang een dagboek bij over de veranderingen in de natuur. Zij schrijft op 30 september: "Het blad aan de bomen is nog nauwelijks van kleur veranderd. Wel zijn een aantal beuken volkomen kaal en de bladeren zijn verschrompeld en afgevallen, ongetwijfeld als gevolg van de langdurige droogte die hier geheerst heeft. Het weer blijft nog steeds volmaakt: overdag warm en zonnig, ’s nachts koud en helder, met nevelige ochtenden."

Hoe is het buiten? Zijn de bladeren verkleurd? Is het nevelig in de ochtend? Uit de vier azen van mijn tarot trek ik een kaart met de vraag: Op welke wijze ervaar ik de natuur?

Dit zeggen de verschillende azen. 
Pentakels: Als ik de aas van pentakels trek dan ervaar ik de natuur door zintuiglijke ervaring. De veranderingen in de natuur vallen me op.
Bekers: Als ik de aas van bekers trek dan hebben het weer en de natuur invloed op mijn gemoedstoestemming. De herfst kan mij melancholiek maken, de zomer blij.
Zwaarden: Als ik de aas van zwaarden trek dan ervaar ik de natuur nauwelijks. Hij valt me niet op. Ik gaat onverstoorbaar mijn weg en trek mijn plannen, zonder de natuur te zien.
Staven: Als ik aas van staven trek dan is de natuur voor mij een plaats om energie op te doen en energie kwijt te raken. 

          

Ik trek de aas van bekers: de kaart Ecstasy uit de Voyager Tarot. Het is de aas uit de afdeling van de gevoelskaarten in de tarot. Het weer heeft invloed op mijn stemming. De titel van de kaart en de afbeelding, geven nog iets extra's. Ik kan erg genieten van de natuur en het weer, vandaar dat ik een kaart trek met de naam 'Extase'. Vooral van de geuren geniet ik: van de bladeren in de herfst, van de zoete geuren in het bos bij mooi weer op de fiets in de zomer, en ook van geur van het gras ’s morgens vroeg, bij het pakken van de krant. Net of ik dan even op de camping ben, voor een moment op vakantie.

Herfst dag tot dag
Tags: aas van kelken, herfst, voyager tarot
Subscribe

 • Gewikkeld in linnen

  Dit is de laatste dag van deze veertig dagen. Jezus is gestorven en ligt in een graf. Morgen is het Pasen, feest van nieuw leven. Ze wikkelden…

 • Voor wie

  Ik wil mijn leven voor u geven!’ zei Petrus. 38 Maar Jezus zei: ‘Jij je leven voor mij geven? Waarachtig, ik verzeker je: nog voor de…

 • Voeten wassen

  Hij (Jezus) legde zijn bovenkleed af, sloeg een linnen doek om en goot water in een waskom. Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments