berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Sint Michaël en de duivel

Sint Michaël is de engel die de duivel uit de hemel heeft gebannen. In een Iers volksverhaal wordt aangeraden om na het feest van Sint Michaël geen bramen meer te plukken of te eten. Aan kinderen wordt verteld dat de duivel, toen hij uit de hemel werd geschopt, in een bramenveldje belandde. Ieder jaar keert hij naar het veldje terug om te spugen op de bramen en ze te vervloeken. Daarna zijn de bramen niet meer lekker. Vraag voor een kaart: Wat heeft de duivel voor mij onverteerbaar gemaakt? 

                       

Op deze kaart, zes van ganzenpennen, (zes van zwaarden) staat Frederick Wentworth in een mooi marineuniform, klaar om weg te zeilen. De kaart komt uit de Tarot of Jane Austen. Frederick Wentworth is een personage uit een van de boeken van Jane Austen: Persuasion. Anne Elliot, het personage in het boek waar Frederick mee verloofd was, heeft de verloving met hem verbroken. Daarom staat Frederick hier op de kade. Hij heeft zich aangemonsterd bij de marine. Frederick is boos, maar hij weet: ik moet een andere weg in.

Ik sta ook op de kade. Ook ik ben boos. En ik weet, ik moet een andere weg in. Wat ik eerst zo lekker vond, smaakt me niet meer. Ik moet aan mijn boek beginnen.
Tags: herfst, tarot of jane austen, zes van zwaarden
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments