berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Herfstaster

De herfstaster bloeit. Eén van de Engelse namen van de herfstaster is Michaelmas daisy. Overmorgen is het feest van Sint Michaël. De bloemen trekken vlinders aan en de paarse bloemen steken fel af tegen de donkerbruine aarde van de tuinen waar nog maar weinig bloemen staan. Vraag om een kaart bij te trekken: Hoe kan ik stralen? 

         

Ik trek de Matigheid uit de Dochters van de Maan Tarot. En vrouw giet een beker met vuur en een beker met water leeg. Ze brengt water en vuur in balans in haar leven. Ze kijkt daarbij wilskrachtig en vastbesloten de wereld in. Ik deins er een beetje voor terug. Ook voor al die energie.

Staan voor wat ik doe, voor de initiatieven die ik onderneem, voor wat ik schrijf en verzin. Zo kan ik stralen, ondanks een hoofd vol bijholteontsteking.

Herfst dag tot dag
Tags: dochters van de maan tarot, gematigdheid, herfst
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments