berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De bron aan het eind van de wereld

De bron aan het eind van de wereld wordt gezocht in sprookjes. Het is een plaats van schoonheid en genezing. De held die er naar zoekt, een koningszoon of een schlemiel, moet daarvoor obstakels overwinnen. Hij moet daarbij zijn eigen innerlijke kracht aanspreken, maar hij moet ook om hulp vragen. Die helpers zijn mensen, dieren, engelen, feeën of kabouters. Zonder helpers komt de held niet bij de bron aan het einde van de wereld.

Vraag voor een kaart: Wie helpt mij op weg naar de bron aan het einde van de wereld?

Humpty Dumpty helpt mij op weg naar de bron aan het eind van de wereld. Als ik val, dan breek ik mijn botten. Hoewel Humpty Dumpty onherroepelijk zal vallen, zijn verschijning herinnert mij eraan, dat dit mij niet moet gebeuren, om te behouden wat ik heb.


WP_20150115_20_28_21_Pro


Inspiratie: Caitlín Matthews, The Celtic Spirit, Harper Collins, 1999
Tags: januari, vier van pentakels
Subscribe

 • Dank, kamer

  Op de laatste dag in mijn werkkamer, waar ik twee jaar lang de vervolgcursus tarot schreef en later tarotcursussen gaf. Dank, kamer!

 • Surrender

  Originally posted by ladyofthemoor at Surrender For the course on Psalm 119 and the tarot (second row of seven cards and seven…

 • Psalm 119, Strength

  Originally posted by ladyofthemoor at Psalm 119, Strength For the spread for Strength (related to the Hebrew letter Kaph,and the…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments