berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Goedele van Brussel

Goedele van Brussel (650) werd door haar peettante opgevoed in een klooster als kluizenares. Volgens de overlevering ging ze ’s ochtends heel vroeg naar de kerk, als het nog donker was. Regelmatig kwam het voor dat de duivel de kaars in haar lantaarn uitblies om haar af te leiden van de goede weg. Maar als Goedele bad tot God, ging de kaars meteen weer branden.

Vraag voor een kaart: Wat blaast mijn kaars uit? Welk gebed helpt de kaars weer te ontsteken?

Mijn getrokken kaart is de Hogepriesteres uit de Alice Tarot. Mijn kaars gaat uit als ik helemaal geen grip kan krijgen op een situatie, het moment voordat Alice door de spiegel stapt. Dat zijn als het ware de geheimen van de Hogepriesteres, waar ik niet achter kan komen. Maar zodra ik iets zie waar ik op kan reageren, zoals bij Alice als ze door de spiegel stapt, dan gaat mijn kaars weer aan. En dat is dan ook mijn gebed, om helder zicht.


WP_20150112_10_22_58_Pro
Tags: alice tarot, heiligen, hogepriesteres, januari
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments