berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Feest van de Onschuldige Kinderen

Het is vandaag het feest van de Onschuldige Kinderen. Dit feest herinnert aan de kindermoord in Bethlehem, dat in de bijbel verteld wordt. De wijzen uit het oosten hadden koning Herodes verteld dat er een nieuwe koning geboren was: Jezus. Herodes voelde zich bedreigd en gaf opdracht alle kleine jongetjes te doden.

In verschillende landen werd dit feest gevierd door kinderen voor een periode een grote plaats te geven en de zeggenschap als het ware 'om te keren. In België verstopten de kinderen ’s ochtends vroeg de sleutels van de kamers van het huis en sloten hun ouders op. Ze lieten hen er alleen uit wanneer ze snoep kregen. In Engeland duurde de periode soms langer, wel van 6 december, de feestdag van Sint Nicolaas, tot en met het feest van de Onschuldige Kinderen. Een koorjongen nam de plaats in van de bisschop, en preekte ook.

Om een kaart bij te trekken: Wat is kwetsbaar en heeft een grotere plaats nodig in mijn leven?

De vraag is geïnspireerd door een feest waarin kinderen centraal staan, mijn antwoord komt voort uit ouderdom. Kwetsbaar zijn mijn broze botten. Ik moet niet te hard renne, zoals Alice. Voorzichtig zijn met de gladheid. De kaart die ik trok is acht van staven. Alice wordt voortgejaagd door de Rode koningin en moet steeds harder lopen. Vaak is dit in de tarot een kaart die duidt op beweging of iets dat opgelost wordt, wat al lang vastzit, Maar in de Alice Tarot draagt is het ook een waarschuwing niet te hard te gaan.

WP_20141228_23_08_26_Pro
Tags: acht van staven, alice tarot, december, sinterklaas
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments