bird snow

Amaterasu

Morgen is het winterzonnewende. De zon staat dan het verst van de aarde. In veel landen wordt de zon in deze dagen aangemoedigd om weer terug te komen. In Japan gebeurt dit ook. Daar sluit de zonnegodin Amaterasu zich tegen het einde van het jaar op in een grot. Dat doet ze omdat ze is boos is. Haar broer vertrapt de oogst. Maar zonder zon is het donker op aarde en groeit de rijst niet. Om Amaterasu te verleiden om naar buiten te komen gaat de godin van plezier dansen en zingen. Alle goden doen mee. Wanneer Amaterasu uit nieuwsgierigheid naar buiten komt om te kijken wat voor vrolijkheid ze hoort, zetten ze een spiegel voor haar neer. Als Amaterasu zichzelf in de spiegel ziet geniet ze. Ze begint te stralen en te schijnen. Eén van de goden sluit dan gauw de grot af met een grote steen. En Amaterasu schijnt weer voor een hele lange tijd.

Vraag voor een kaart: Wat laat mij stralen?

Ik trek Alice, als koningin van bekers. De koningin van bekers is een gevoelsmens, ze is intuïtief, creatief en houdt van schoonheid. Ze staat hier als een lefgozertje, tenminste dat vind ik. De kaart laat een scène zien uit "Through the Lookingglass". Alice is aan het eind van het schaakspel gekomen en draagt tot haar verbazing ineens een kroon. Ze is koningin geworden.

Ik straal als mij iets gelukt is, en voel me dan tegelijkertijd een 'lefgozertje', altijd toch weer wat verbaasd over het succes.


WP_20141222_17_15_07_Pro