berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Familiebezoek

Bij Kerst hoort familiebezoek. Dat kan een heleboel stress geven. Oude kwetsuren komen boven. Verhoudingen tussen broers en zussen en met ouders lijken plotseling weer net als vroeger thuis te zijn. Sluimerende ruzies vlammen op.

Schrijf op welke gevoelens naar boven kunnen komen als je in contact komt met je familieleden. Sta stil bij deze gevoelens. Trek dan een kaart met de vraag: Wat te doen als deze gevoelens opkomen in het komende contact?

De kaart die ik zelf trek, is de de Dwaas! De Dwaas: alles nieuw en onverwacht. Een grappige kaart, want mijn moeder is supervergeetachtig en vraagt steeds hetzelfde. En ik reageer steeds weer alsof het een nieuwe vraag is.

Er zit een andere laag in. Als Alice het Witte Konijn achterna gaat, komt ze in een heel andere wereld terecht, waar alles steeds weer verandert. Het is chaos. Er is niets waar ze zich aan vast kan houden. "Het is eng, deze periode," zegt mijn moeder, "want ik weet niet hoeveel ik ga vergeten." Mijn moeder weet niet waar ze aan toe is, ze heeft geen vastigheid. Wij ook niet.

Dit te beseffen helpt om er mee om te gaan.


WP_20141219_19_54_59_Pro
Tags: alice tarot, december, dwaas, kerstmis
Subscribe

 • Lammas viertafel

  Lammas viertafel

 • Havermoutkoekjes voor Lammas

  Havermoutkoekjes voor Lammas gebakken. Uit: Ritueel voor Lammas met tarot

 • Lammas

  Het is Lammas dit weekend, het jaarfeest van de eerste oogst. De eerste oogst is de graanoogst. Het is bij ons onbekend als volksfeest. Onze…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments