berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Jólakötturinn

Jólakötturinn is de kerstkat uit Ijsland. Het is geen aardige kat. Als je hard werkt, dan word je met Kerst beloond met nieuwe kleren. Doe je dat niet, dan ziet de kerstkat dat je niets nieuws aan hebt en neemt hij je te grazen.

Eng, zo’n kat! Om een kaart bij te trekken: Waar ik aan moet werken!

De aas van pentakels is de kaart die ik trek, uit de Alice Tarot. Deze kaart is de eerste van de set van pentakels in de tarot. De kaart duidt op het begin van een onderneming, van iets waarvoor je je moet inzetten om het te laten slagen.

Als Alice van het cakeje eet, zal het haar lukken om bij de gouden sleutel te komen van de deur, die leidt tot de tuin waar ze in wil. Ze krimpt of groeit als ze eet van de cake. Wat er zal gebeuren, weet ze niet.

"Soon her eye fell on a little glass box that was lying under the table: she opened it, and found in it a very small cake, on which the words "EAT ME" were beautifully marked in currants. "Well, I'll eat it," said Alice, "and if it makes me grow larger, I can reach the key; and if it makes me grow smaller, I can creep under the door; so either way I'll get into the garden, and I don't care which happens!"

Waar ik aan moet werken is er voor te zorgen dat ik me niet vast pin op één bekende weg, omdat ik die nu eenmaal ken, maar verschillende mogelijkheden uitprobeer, out of the box denk, om mijn doel te bereiken.

Niet gezegd trouwens dat dit dan slaagt. Als Alice van het cakeje eet, wordt ze zo lang, dat ze niet meer door de deur past. En dan moet er toch nog weer iets anders gebeuren.

Zolang de Jólakötturinn me maar niet te pakken krijgt.


WP_20141212_19_46_39_Pro

Inspiratie
Tags: aas van pentakels, alice tarot, december, kerstmis
Subscribe

 • Clara van Assisi

  Het is vandaag de feestdag van Clara van Assisi. Ik trek een kaart met een vraag, geïnspireerd door haar leven. Clara van Assisi besloot…

 • Grootste schat

  10 augustus is de naamdag St. Laurentius van Rome (258). Ik trek een kaart bij een vraag uit de serie augustus met de heiligen en tarot. Laurentius…

 • Geloof en spiritualiteit in een catacombe en in de huis van het Witte Konijn

  Hoe verrassend is het trekken van kaart altijd weer, en een uitdaging, want vaak lastig te interpreteren en soms pijnlijk. Vandaag ook. Vandaag trok…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments