berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Kerstballen

Het is de tijd van kerstballen. Ronde, glanzende kerstballen weren het kwaad. Als de duivel erin kijkt schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld. Als hij zich aan de bal vast wil houden, glijdt hij eraf.

Stel je een ronde, glanzende kerstbal voor die in het raam hangt. Trek een kaart met de vraag welk kwaad jij uit je leven wil verbannen. Duid de kaart.

Neem daarna bal in je raam in gedachten en stel je voor dat glanzende ronde kerst bal de situatie op de kaart ziet, tegenhoudt. Hij komt niet in je huis en niet in je binnenwereld, maar verdwijnt.

Gerechtigheid is de kaart die ik trek uit de Alice Tarot. Het is een prachtige goudglanzende kaart, waarop de mouse-tale afgebeeld is. Fury, een kat, dreigt met een rechtzaak waarin hij als rechter de muis ter dood zal veroordelen, gewoon omdat hij niks anders te doen heeft.

Ik weet het direct! Ik zie daar mijn innerlijke criticus die ik graag mijn leven uit wil bannen, te streng en te meedogenloos. Hij komt er niet in, deze kerst.


WP_20141211_10_19_19_Pro


Tags: alice tarot, december, gerechtigheid
Subscribe

 • De waarde van elk mensenleven - Laten we ons uitspreken

  (met artikelen die ik supergoed vind in deze coronacrisis) Toen ik een een poosje geleden ziek werd, werd ik meteen bang: "Zijn er nog wel…

 • Swarming in Amsterdam

  Op vrijdagochtend 26 april ging ik vroeg in de ochtend het huis uit met een telefoonnummer en een naam van een advocaat op mijn arm geschreven. Ik…

 • The Day After

  Over de dag nadat Trump de verkiezingen wint. Door Lauren Wessel (College van William and Mary in Virginia). "Het is negen uur ‘s…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments