berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Kerstballen

Het is de tijd van kerstballen. Ronde, glanzende kerstballen weren het kwaad. Als de duivel erin kijkt schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld. Als hij zich aan de bal vast wil houden, glijdt hij eraf.

Stel je een ronde, glanzende kerstbal voor die in het raam hangt. Trek een kaart met de vraag welk kwaad jij uit je leven wil verbannen. Duid de kaart.

Neem daarna bal in je raam in gedachten en stel je voor dat glanzende ronde kerst bal de situatie op de kaart ziet, tegenhoudt. Hij komt niet in je huis en niet in je binnenwereld, maar verdwijnt.

Gerechtigheid is de kaart die ik trek uit de Alice Tarot. Het is een prachtige goudglanzende kaart, waarop de mouse-tale afgebeeld is. Fury, een kat, dreigt met een rechtzaak waarin hij als rechter de muis ter dood zal veroordelen, gewoon omdat hij niks anders te doen heeft.

Ik weet het direct! Ik zie daar mijn innerlijke criticus die ik graag mijn leven uit wil bannen, te streng en te meedogenloos. Hij komt er niet in, deze kerst.


WP_20141211_10_19_19_Pro


Tags: alice tarot, december, gerechtigheid
Subscribe

 • Teveel en te weinig

  Waar heb ik teveel (1) en waar heb ik te weinig (2) van? Mijn ‘teveel’ is vier van staven, de linkerkaart op de foto. Met deze kaart…

 • Franciscus en Clara - tarotlegging voor relaties

  De kaarten van deze tarotlegging bieden je een andere, verrassende manier van omgaan in een relatie die niet goed loopt: met je partner, een…

 • Kleurtjes

  Op de iPad van mijn moeder zag ik dat mijn website daar heel slordig op staat. Zwarte letters die wit moeten zijn, verkeerde lettertypes, grote en…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments