berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Kerstballen

Het is de tijd van kerstballen. Ronde, glanzende kerstballen weren het kwaad. Als de duivel erin kijkt schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld. Als hij zich aan de bal vast wil houden, glijdt hij eraf.

Stel je een ronde, glanzende kerstbal voor die in het raam hangt. Trek een kaart met de vraag welk kwaad jij uit je leven wil verbannen. Duid de kaart.

Neem daarna bal in je raam in gedachten en stel je voor dat glanzende ronde kerst bal de situatie op de kaart ziet, tegenhoudt. Hij komt niet in je huis en niet in je binnenwereld, maar verdwijnt.

Gerechtigheid is de kaart die ik trek uit de Alice Tarot. Het is een prachtige goudglanzende kaart, waarop de mouse-tale afgebeeld is. Fury, een kat, dreigt met een rechtzaak waarin hij als rechter de muis ter dood zal veroordelen, gewoon omdat hij niks anders te doen heeft.

Ik weet het direct! Ik zie daar mijn innerlijke criticus die ik graag mijn leven uit wil bannen, te streng en te meedogenloos. Hij komt er niet in, deze kerst.


WP_20141211_10_19_19_Pro


Tags: alice tarot, december, gerechtigheid
Subscribe

 • De scheuren en spleten van Franciscus

  “Enkele dagen later zat Franciscus naast zijn cel en aanschouwde aandachtig de natuur van de berg, zich sterk verwonderend over de enorme…

 • Litany for Almost Extinct Animals

  Prayer at the very first festival of Extinction Rebellion, January 26, 2020 in Ot301, Amsterdam, during the bushfires in Australia. We have gathered…

 • Gewikkeld in linnen

  Dit is de laatste dag van deze veertig dagen. Jezus is gestorven en ligt in een graf. Morgen is het Pasen, feest van nieuw leven. Ze wikkelden…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments