berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Palmpaasknutselmiddag

Gisteren heb ik geholpen bij de paasknutselmiddag in een wijkhuis hier in Heerenveen. Kinderen uit de buurt en kinderen van de kerk maakten er palmpasenstokken. coen_wessel , mijn man, die predikant is, organiseert het ieder jaar samen met de leiding van de kinderkerk. 


            

Het was even overleggen, hoe we het ook alweer deden, maar we zijn er inmiddels bedreven in geworden. Wanneer de zakjes met de versieringen uitgedeeld moeten worden, en dat die versieringen in zakjes moeten zitten, en niet los uitgedeeld. Dat er iets is om te kleuren van te voren, dat we de stiften uit moeten proberen, en we groen uit de tuin moeten meenemen.

Toen de stokken klaar waten vertelde Coen over de intocht in Jeruzalem. 

            

Het verhaal ging over het ezeltje dat Jezus Jeruzalem in draagt. Hoe het ezeltje in de wei in de zon stond te dromen en opgehaald werd. En dat ezeltje wist wie hij zou dragen toen hij Jezus zag. Dat het ezeltje altijd hard moest werken en zware lasten moest dragen, en dat het nu toegejuicht werd, en over uitgespreide jassen mocht lopen die de mensen voor hem op de grond legden. En hoe fijn het ezeltje dat vond, en dat Jezus helemaal niet zwaar was om te dragen. En dat het ezeltje ’s avonds in de wei terug dacht aan deze dag en daar zo van genoot. 

We eindigden met een optocht.

            
Tags: coen
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments