berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Imbolcbloghop - weggooitarotlegging

nieuw huisWelkom hier bij mijn blog ter ere van Imbolc, het feest van het prille begin van de lente. Dit blog is onderdeel van een tarotbloghop waarin je van het ene blog naar het andere blog springt. Misschien kom je van het blog via Annick Van Damme. Maar dit kan ook het eerste blog zijn dat je leest. De grote schoonmaak is het thema van deze Imbolcbloghop.

Ik woon nu een kleine maand in een tweede tijdelijk huis. Eind augustus verhuisden we van Heerenveen naar Hoofddorp, maar het huis waarin we gaan wonen moest nog opgeknapt worden. Toen het eerste tijdelijke huis verkocht werd, zijn we in het tweede tijdelijke huis getrokken. Toen hebben we ons halve huishouden in de opslag gedaan.

We dachten veel opgeruimd en weggegooid te hebben toen we naar Hoofddorp verhuisden, maar toen alles weer door onze handen ging bij het neerzetten en -leggen, viel dat tegen. We bleken heel veel te bezitten. En nu we zoveel in de opslag hebben staan, merken we dat we dat we daar bijna niets van nodig hebben. We zijn dan ook van plan veel weg te gooien als we naar ons definitieve huis gaan, half februari. Maar ik weet, als het zover is, gaan we aarzelen. Voor we het weten staat het huis toch weer vol met wat we bijna hadden weggegooid. Er houdt ons van alles tegen: herinneringen, niet willen toegeven dat we een miskoop gedaan hebben, willen hergebruiken, het gevoel van schaarste, niet genoeg te hebben.

Weggooien hoort bij schoonmaken. Voor deze bloghop vind je hier een tarotlegging met de hofkaarten over schoonmaken. Met de koningen, koninginnen, schildknapen en ridders uit de tarot onderzoek je welke stem in jou het liefste niets weggooit en welk deel popelt om met schone lei te beginnen, zonder de belasting van alles wat we meeslepen.

Je zou zeggen, dat is een makkie. De stem die wil weggooien is de koning van zwaarden die onthecht boven op een berg zit. De emotionele koningin van bekers wil alles vasthouden. Maar dat is het leuke van de tarot. Je weet niet of je die kaarten zult trekken en of het dat is wat je tegenhoudt.

De weggooitarotlegging (met de hofkaarten)
Kaart 1: Welke stem in mij wil het liefst houden wat ik heb en niks wegdoen?
Kaart 2: Welke stem in mij wil het liefst alles weggooien, ruimte scheppen?
Kaart 3: Welke stem in mij kan het personage op kaart 1 gerust stellen, dat weggooien niet zo erg is?
Kaart 4: Welke stem in mij kan het personage op kaart 3 zeggen dat ik best iets mag houden?

En hop nu naar het blog van Arjen Glas.
Tags: bloghop, hofkaarten, imbolc, legpatroon, tarotlegging
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 4 comments