berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Feestdag van Clara van Assisi (2)

Op de feestdag van Clara van Assisi heb ik een kaart getrokken voor het beeld van mijn relatie met haar. Het was de kaart Sacrifice (offer) uit de Tarot of the Crone. De kaart stelt mij niet tevreden. Er zit veel van Clara in deze kaart, maar mijzelf herken ik niet. In de kaart zit een omkering. De vrouw lijdt, maar haar spiegelbeeld glimlacht. In Clara’s werk zit deze omkering ook: armoe en lijden = rijkdom en vreugde. En dit uit te leggen gebruikt Clara het beeld van de spiegel waarin niet een arme vrouw met een versleten habijt te zien is, maar een rijke vrouw, behangen met sieraden. Zowel de omkering van lijden naar vreugde, als het spiegelbeeld zijn thema’s van Clara. Waar ben ik dan? 

     

Naast mijn toetsenbord liggen de Inner Child Kaarten, omdat ik net aan een cursus daarover heb gewerkt. Een kaart is zo getrokken. Mijn vraag is: Wat is mijn aandeel in de relatie?

De kaart die ik trek is twee van staven. De tarot blijft me verbazen. Ik heb alweer een kaart met een spiegelbeeld getrokken. Op twee van de staven buigt een elfje zich naar voren over het water en kijkt naar haar spiegelbeeld. In het water heeft ze een bloemenkrans om haar hoofd en een halo, maar ze heeft dat niet op de wal. Ook haar spiegelbeeld is anders. 

     

Ik zie mezelf in het water, maar het lijkt ook of Clara uit de diepte naar boven komt. Met mijn toverstaf heb ik naar boven gehaald, naar haar sieraden en haar halo gekeken. In zekere zin ben ik met haar versmolten. Ik heb haar benaderd met mijn 21e eeuwse vragen en behoeften. Het zijn mijn vragen waarmee de deelnemers in contact komen met Clara.

Wat verschilt met de kaart Sacrifice is de titel van de kaart: offer. Een offer zit niet in de kaart met het elfje. In mijn spiegelbeeld zie ik vooral het plezier dat ik heb om de mooie cursus die ik gemaakt heb, met vragen over broodjes en wonderen, op het water lopen en olievermeerdering, en ook de focus van de cursus: naar je zelf kijken, reflecteren op jezelf en je situatie in de tijd van Advent.

Mijn aandeel in de relatie met Clara is behoorlijk actief. Met mijn toverstaf breng ik haar tot leven.
Tags: gehangene, inner child kaarten, twee van staven
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments