berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De Maan neuriet door mij heen

Drie keer de Maan deze week. Hmm... De maan staat voor de noodzaak op je instinct te vertrouwen, voor je verleden (de poel met de kreeft), voor angsten, voor wildheid, voor vrouwelijke energie, voor illusies en voor cycli. 

              
Bij: "Wat ik op dit moment ontken," trek ik de Maan uit de Robin Wood Tarot: delen van mijn verleden misschien? De kaart blijft in sluiers gehuld.    

            

Bij: "Waarheid die geuit moet worden,"  trek ik de Maan uit de Tarot of the Crone. De waarheid van de maan is niet af te dwingen, komt als het er de tijd voor is (is cylisch). De maan energie is anders dan mijn gewone energie. Mijn gebruikelijke energie is veel meer als de Magier: "Ik wil en ik doe" en als de Zegewagen: "Ik laat me door niks tegenhouden". Maar dat raakt ook wel op. Deze maan energie is nieuw en helend met mijn doorduwerigheid. Deze wijsheid komt niet helemaal van mij. Ellen Lorenzi Prince, de maakster van de Tarot of the Crone, heeft me erg geholpen met het interpreteren van deze kaart in een studiegroep van haar spel.

              

Als verheldering van een droombeeld, een begeerlijk en aanlokkelijk mannelijk beeld, trok ik de Maan uit de Arthurian Tarot. Vernieuwing is het thema van deze kaart. Er zit een embryo in de maan. Deze maan blijft ook in raadselen gehuld. 

Boeiend en onverwacht. 
Tags: arthurian tarot, droom, moon, robin wood tarot, tarot of the crone
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments