berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Bollen planten

Bollen worden geplant in de herfst en ze bloeien in de lente. Bollen helpen het vertrouwen versterken dat er een volgende dag, een volgende week, een volgend jaar, dat er toekomst zal zijn. Dit is een ritueel bij het planten van bollen. Schep de aarde om, waar je bollen wilt planten en ruik de geur van de grond. Stel je het heldere groen en de uitbundige kleuren voor, die volgend voorjaar uit de aarde zullen barsten.
Kies je bollen. Krokussen en narcissen brengen geluk. Hyacinten bieden bescherming en ook geluk, door hun fijne geur. En men zegt dat tulpen liefde aantrekken.
Als je de bollen plant, behandel ze dan met eerbied. De bollen lijken droog en levenloos, maar iedere bol draag het mysterie in zich van leven dat vernieuwd wordt. Eigenlijk houd je ‘morgen’ in je handen.

Om de kaart bij te trekken: Dit is het ‘morgen’ dat ik in mijn handen houd.... (duid de kaart positief)

Tags: herfst, november
Subscribe

 • Meisje met vlieger

  De wereld is van mij. Meisje met vlieger op het strand in Scheveningen

 • Treinstation Leerdam en Bussum

  Fiets in de trein van Heerenveen naar Leerdam. Van Leerdam op de fiets naar Driebergen. De volgende dag gaat de reis van Driebergen naar Bussum op de…

 • Dekemastate

  Het loopt tegen half augustus. De peren en appels zijn al heel mooi. De druiven hebben nog veel tijd nodig. Fruit in Dekemastate, een landhuis boven…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments