berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De duivel in een bramenveldje

Het is vandaag de feestdag van Sint Michaël Dat is de engel die de duivel uit de hemel heeft gebannen. In een Iers volksverhaal wordt aangeraden om na het feest van Sint Michaël geen bramen meer te plukken of te eten. Aan kinderen wordt verteld dat de duivel, toen hij uit de hemel werd geschopt, in een bramenveldje belandde. Ieder jaar keert hij naar het veldje terug om te spugen op de bramen en ze te vervloeken. Daarna zijn de bramen niet meer lekker. Vraag voor een kaart: Wat heeft de duivel voor mij onverteerbaar gemaakt?

Tarot of Prague The Star

Het duurde een tijdje voor ik mijn kaart, de Ster, begreep. Maar nu weet ik het. We begonnen stralend aan deze zomer, een nieuwe baan voor mij en voor Coen, een nieuwe woonplaats. En nu ik alsmaar in huis zit met een gebroken heup is dat anders. Natuurlijk is dat nog steeds fijn, maar de glans is er een beetje af.
Tags: herfst, heup, st. michaël, ster, tarot of prague
Subscribe

 • Mantra's op het perron

  Lodro, boeddhistische monnik, probeert naar Social Sunday in het Vondelpark te komen, maar heeft pech met de trein.

 • Joods gebedenboek

  David Gaillard bidt uit een Joods gebedenboek. Tijdens Social Sunday, bijeenkomst van relitweeps picknick in het Vondelpark.

 • In het Vondelpark

  Het lopen van de zonnespiraal, de weg naar het middelpunt van kerstmis en je eigen middelpunt. Tijdens de zomerbijeenkomst van Social Sunday in het…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments