berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Stilte van dagdromen

Geïnspireerd de dromerige blik van Maria Magdalena op dit schilderij trek ik een kaart met de vraag: Wat ontmoet ik in de stilte van mijn dagdroom? 

          

De kaart die ik trek is uit de Revelations Tarot van Zach Wong. Het is de Magiër. In de tarotwereld is het een oude traditie om kaarten ‘rechtop’ en ‘omgekeerd’ te lezen. Als je de afbeelding met de bovenkant naar onderen trekt heeft de kaart een andere betekenis dan als hem rechtop uit het spel haal. De omgekeerde kaart wordt vaak geduid als een blokkade. De kaarten uit de Revelations Tarot spel hebben twee tekeningetjes: één voor als je de kaart ‘rechtop’ trekt, en één voor als je de kaart ‘omgekeerd’ trekt. Ik heb de Magiër ‘omgekeerd’ getrokken, als blokkade. De kaart van de Magiër staat voor individualiteit, voor wil, voor het beginnen van projecten en het gebruiken van alle talenten die je hebt. De Magiër is de powerhouse van de tarot. 

           

De Magier aan de blokkade kant, die ik getrokken heb, kijkt in zijn beker, ziet van alles, maar doet er niets mee. Hij blijft maar kijken. Met enkel dagdromen kom ik niet ver. Dan laat ik mijn powerhouse onbenut.

En Maria Magdalena met haar dromerige blik? Wat ontmoet zij in de stilte van haar dagdromen? Maria Magdalena zalfde de voeten van Jezus met haar haren, wat door iedereen gewaardeerd werd, maar wat ze toch deed. En het was Maria Magdalena die op de dag na de dood van Jezus vroeg in de morgen naar zijn graf ging met kruiden en toen de belangrijke ontdekking deed dat zijn graf in de graftuin leeg was, een nieuw begin, met de hoop dat Jezus opgestaan was. Welke kaart zou Maria Magdalena getrokken hebben als ze deze oefening deed? Vast de Keizerin, liefdevol, zwanger, met geurige natuur om zich heen, of ook de Magiër, maar dan rechtop.
Tags: magiër, revelations tarot
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments