berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Buiten de tijd festival

Zaterdag 25 juli, het festival “Buiten de Tijd” op de Horst in Driebergen. Dit feest komt uit de Mayakalender. Een Maya jaar bestaat uit 13 maanrondgangen en duurt 264 dagen. Eén dag blijft er over: dit is de dag buiten de tijd, het nieuwe jaar van de Maya’s. De dag heeft ieder jaar een andere naam en een andere ‘kleur’. Dit jaar was het blauw. 

           


          

Er is zon, er zijn marktkramen met de meest prachtige halfedel stenen, ik koop er een aardbeienkwarts en luister een tijdje naar een gesprek over de werking van moldaviet, een heel zeldzame steen die langs de Moldau in Tsjechië wordt gevonden. Ik heb hem thuis, een kleintje. Voor kinderen is er een apart programma en er is een grote boom om onder te spelen. 

        

Er zijn workshops. Ik doe mee met een kruidenwandeling. We staan stil op een grasveld voor één van de grote huizen op het terrein om de reinigende eigenschappen van duizendblad te leren kennen dat tussen het gras staat. Ik ken het, maar anders, we gebruiken het bij onze droomgroep in droomzakjes: voor geluk. Het is gek om daar zo staan op het grasveld. Ik heb vroeger hier in de huishouding gewerkt, toen het nog Kerk en Wereld was.

We gaan ook door het bos en doen een oefening waarbij een partner jou met je ogen dicht door het bos voert en je leidt naar iets om naar te kijken. Je mag je ogen een seconde open doen en daar naar kijken. Dan doe je je ogen weer dicht en vertelt wat je gezien hebt. Het levert een intense kijkervaring op. Schors heb ik gezien, groen, wit en sterk, en de tweede keer een overweldigende hoeveelheid naalden van een jonge denneboom. Iets om te onthouden voor het verkennen van een tarotkaart.

Hier staat onze gids Petra Wilbrink te vertellen. Het is de eerste workshop die ze geeft na haar bevalling. 

           

Een festival buiten de tijd en zo heb ik het ook beleefd.
Tags: vakantie
Subscribe

  • 2 comments
  • 2 comments

Comments for this post were locked by the author