berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Omer - dag 47 Esther

Het is vandaag in de Omertelling dag 47. (Zie hier over de Omertelling)

Op deze dag in de Omertelling met Bijbelse vrouwen, staat de Joodse koningin Esther centraal, die het joodse volk redt. Ze was zelf ook joods, maar hield dit verborgen, totdat de adviseur van de koning, Haman, de koning de raad gaf de Joden om te brengen. Dan gaat Esther –met gevaar voor eigen leven- naar de koning toe om te pleiten voor de veiligheid van haar volk. Dat lukt haar.

De kabbalistische correspondentie bij deze dag is Hod (Glorie) in Malkuth (Koninkrijk of Koningschap). Als Esther naar de koning gaat, draagt ze letterlijk ‘Malkuth’, koninklijke kleren. In wat ze doet is zij een voorbeeld van het accepteren van macht. Ze gebruikt haar positie om mensen te redden. Wij lijken op Esther wanneer we onze macht en (mogelijk in bepaalde opzichten) bevoorrechte positie, inzetten om God en anderen van dienst te zijn.

Wanneer (op welke manier) ben ik als Esther? Dat is mijn vraag voor een kaart.


Op deze kaart is belangrijk te kiezen met welk van de figuren je je identificeert. Ik doe dat met de staande vrouw. Ik ben als Esther wanneer ik mensen naar een andere, veilige overkant breng en daarbij gebruik maak van het overzicht dat ik heb door mijn positie. 
Tags: omer, victorian romantic tarot, zes van zwaarden
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments