berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Tarotlegging voor schrikkeldag

Deze tarotlegging haalt je uit het gewone. Een schrikkeldag komt maar één keer in de vier jaar voor. Een dag om uit de routine te komen, oog te hebben voor het ongewone, de uitzondering en het incidentele.

De Dwaas en de vier schildknapen zijn de kinderen uit de tarot, altijd wel in voor een lolletje. Hieronder staan vragen, één voor de Dwaas en één voor elke schildknaap.

Neem de Dwaas en de vier schildknapen uit je tarotspel. Schud de kaarten en stop daarna de Dwaas en de vier schildknapen weer terug. De kaarten die voor de Dwaas en de schildknapen liggen zijn de antwoorden op de vragen. De Dwaas en de schildknapen liggen met de beeldzijde naar de kaarten met het antwoord. Ze kijken als het ware naar het antwoord.

Schildknaap van pentakels - tijd erbij
Tijd erbij. Een extra dag. Wat te doen met je tijd op deze schrikkeldag? De schildknaap van pentakels doet je een voorstel hoe deze extra tijd in te vullen. Kijk naar de tarotkaart die voor de schildknaap van pentakels ligt.

Schildknaap van staven - ongewoon
De vurige schildknaap van staven haalt je uit de routine. Onderzoek heeft uitgewezen dat een kleine afwijking in routine al creatief maakt: een andere weg naar je werk of een ander soort thee. Welke routine kan jij veranderen? Op de kaart die voor de schildknaap van staven ligt, staat een voorstel welke gewoonte je op deze schrikkeldag kan veranderen.

Schildknaap van zwaarden - ongepast
Wat op een ander moment niet kan of mag, kan vandaag wel. Zo waren het vroeger de vrouwen die op deze dag de mannen ten huwelijk vroegen. De schildknaap van zwaarden, zo dapper met zijn zwaard in de weer met iets wat ‘ie nog niet helemaal snapt, nodigt je uit iets te doen wat ongepast – maar aardig is. De tarotkaart waar de schildknaap van zwaarden met de beeldzijde naar toe ligt geeft je een suggestie.

Schildknaap van bekers - sprong
De schrikkeldag springt als de vis uit de beker van deze schildknaap. Het woord schrikkelen betekent 'een grote sprong maken'. Welke grote sprong kan jij vandaag maken? In je werk, je denken, in je gevoel of met je lijf? De tarotkaart voor de schildknaap van bekers toont je deze grote sprong.

De Dwaas - op de kop
En dan nu de Dwaas. Meester in het onverwachte, incidentele en de uitzondering. Wat zet jouw leven op zijn kop? De kaart die voor de Dwaas ligt, laat het je zien.

Met dank aan de twitteraars die meedachten: @coenwessel, @carien12hoven, @tjanneke, @kajvanderplas, @hennydejong, @annelies9 en @dominahk: 'Geduld...je kunt hem maar eens in de vier jaar doen.'
Tags: legpatroon, tarotlegging
Subscribe

 • herfstaster

  De herfstaster bloeit. De paarse bloemen steken fel af tegen de donkerbruine aarde van de tuinen, waar nog maar weinig bloemen staan. Vraag om een…

 • Theresia van Avila

  Theresia van Avila is een mystica uit de zestiende eeuw. Vandaag is het haar feestdag. Theresia had een intiem contact met God. Ze sprak overal met…

 • Tamme kastanjes

  Deze dagen vallen de tamme kastanjes van de bomen. In de iconografie staan kastanjes voor de ‘voorzienigheid’, omdat arme mensen…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments