berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Boom

Dit is een boom van Inner Child Kaarten en een tarotlegging voor meerdere mensen. Stam, takken en wortels komen uit hetzelfde spel. Die leg je eerst neer. Met z'n allen, maakt niet uit hoe. Als het maar een boom wordt.

           

Dan legt ieder 1 of 2 kaarten aan, op een zelfgekozen plek van de boom. Dat is een stukje tak, blad of wortel. Die kaarten worden gelegd met in gedachten: 'Dit brengt groei...', 'Zo groeit het verder...' of: 'De oplossing'.

De kaart waaraan wordt aangelegd toont de situatie waar het om gaat. De kaart(en) daarvoor gaan eerder terug, geven het fundament aan, eerdere gebeurtenissen en ervaringen. Omringende kaarten laten zien wat de situatie omgeeft of 'wat ook van belang is'.

Het is zalig om te doen en het geeft een hoop opwinding. Wij zitten niet meer op onze eigen plaatsen op de foto, want zitten en staan bij degene die aan de wortels van de boom haar kaart heeft gelegd. Want zo konden we die kaarten het beste zien. 

Je kunt er veel mee. Soms raken kaarten aan de kaarten van iemand anders, wat kan duiden op een gemeenschappelijk thema of andere verwantschap. Bij ons draaide iemand een kaart van een ander om, ondanks dat we de kaarten gemerkt hadden met een Post-It. Vonden we heel betekenisvol en gaf grote lol. Je kan de boom als geheel ook zien als groepsenergie van dat moment.

Hoe meer personen en hoe meer kaarten je omdraait, hoe meer tijd het kost. En hoe moeilijker het is om de concentratie vast te houden. Wij waren met zijn vijven en het duurde bij ons een uur en een kwartier. Ik geloof niet dat ik ooit zo moe ben geweest na een tarotles, maar het was geweldig. Een aanrader.
Tags: inner child kaarten, tarotlegging
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments