berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Zelfgemaakte lantaarntjes

Naast mijn computer stonden deze zelfgemaakte lantaarntjes toen Simone Huisman, een vriendin, bijna stierf en ik veel aan haar dacht. Lantaarntjes zijn prettig om naar te kijken. Het licht schijnt er zachtjes doorheen en je kunt je ze iedere dag net een beetje anders neerzetten zodat het altaartje fris blijft en de aandacht blijft trekken.

   

Je maakt zulke lantaarntjes van simpele glazen potten. Zoek plaatjes en foto's die je mooi vindt. Print die en knip ze uit. Smeer de afbeeldingen in met zonnebloemolie om ze doorzichtig te maken. Plak ze dan op de pot. Met vliegerpapier, dat je scheurt of knipt, kan je mooie kleuraccenten geven.

Ik heb oplaadbare waxinelichtjes in de lantaarns gedaan. Dan konden ze blijven branden als ik wegging. Mijn enige zorg was dat de lantaarntjes niet zouden branden als ze stierf, dat de batterijen net op zouden zijn, of ik vergeten was ze aan te steken. En dat gebeurde. Op de dag dat Simone stierf waren de lantaarntjes uit, maar ik vond dat heel passend.
Tags: clara van assisi, franciscus van assisi, la verna, lantaarn, simone huisman
Subscribe

 • Meisje met vlieger

  De wereld is van mij. Meisje met vlieger op het strand in Scheveningen

 • Treinstation Leerdam en Bussum

  Fiets in de trein van Heerenveen naar Leerdam. Van Leerdam op de fiets naar Driebergen. De volgende dag gaat de reis van Driebergen naar Bussum op de…

 • Dekemastate

  Het loopt tegen half augustus. De peren en appels zijn al heel mooi. De druiven hebben nog veel tijd nodig. Fruit in Dekemastate, een landhuis boven…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments