Groei

Sinterklaas

Vandaag komt Sinterklaas. Hij klopt aan de deur en laat een zak met cadeaus achter. Vraag voor een kaart: wat is mijn grootste geschenk?

       

Ik trek de Koningin van Staven.  Als je een kaart trekt is het belangrijk te letten wat je opvalt, dat heeft iets te zeggen. Mijn oog valt op verf en een kwast die naast de koningin op een tafeltje liggen (links). Erachter staat een kaars met twee geliefden verstrengeld in een omhelzing. En als ik verder kijk, zie ik meer schilderspullen.

Het afgelopen half jaar heb ik plezier gekregen in 'knutselen', plakken en knippen, iets zelf maken: de kerkleraressenjurk, een beplakt doosje, orakelkaarten voor een workshop, een adventskalender. Nog nooit heb ik zoveel zelf gemaakt. Deze kaart maakt me bewust van dit grote geschenk.
(Anonymous)
Hoi Berthe,
Je zegt dat je moet kijken naar wat opvalt op een kaart.
Ik trek de koningin van de staven en mij valt het eerst op de zwarte kat en de kattekop in haar decolleté, en dan de leeuwen en wat ze in haar handen houdt, niet zozeer de persoon zelf.
Cécile
Dan zou ik met de zwarte kat verder gaan, omdat dat het eerste is wat je noemt. Dan stel je de vraag: wie jij bent op de kaart. Ik stuur je nog even het formulier op.