berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Zuiveren

De maand december staat voor de deur. Een maand waarin veel drukte in huis is. Dit is een goed moment om het huis te zuiveren, bijvoorbeeld met een beetje dennenolie in het schoonmaakwater bij het dweilen van de vloeren. Den zuivert en brengt je in de stemming voor de kersttijd.

Mijn vraag is, wat er nodig is om mijn huis te zuiveren. De kaart die ik trek laat een somber beeld zien. De rozen hangen slap, de raven stelen parels. Het is crisis. De vrouw aan tafel zit te huilen.

       

Wat kan hier zuiverheid brengen? Er ligt nog heel wat op tafel: een peer in de fruitmand, drie stralende bloemen in een vaas en de raven hebben lang niet alle parels gestolen. Maar toch, dat is niet wat hier de zuiverheid brengt.

Het is het samenzijn dat mij opvalt, de troost die geboden wordt. Dat brengt zuiverheid. Troost bieden en ontvangen. Daar kunnen geen parels tegenop.
Tags: advent, pearls of wisdom tarot, vijf van pentakels
Subscribe

 • Mantra's op het perron

  Lodro, boeddhistische monnik, probeert naar Social Sunday in het Vondelpark te komen, maar heeft pech met de trein.

 • Joods gebedenboek

  David Gaillard bidt uit een Joods gebedenboek. Tijdens Social Sunday, bijeenkomst van relitweeps picknick in het Vondelpark.

 • In het Vondelpark

  Het lopen van de zonnespiraal, de weg naar het middelpunt van kerstmis en je eigen middelpunt. Tijdens de zomerbijeenkomst van Social Sunday in het…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments