berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Rosh Chodesh, mei

Een paar dagen geleden was het Rosh Chodesh, het Joodse feest van de nieuwe maan. Het feest is op de dag dat het eerste zilveren sikkeltje zichtbaar is aan de hemel. De maan die zich vernieuwt is een beeld van God ook opnieuw begint en het is een oproep aan ons om net als de maan en God, een nieuw begin te maken. Mijn kaart op die dag is aan dit feest gewijd.

De kaart die ik op die dag trek laat zien wat ik kan vernieuwen. De kaart die ik getrokken heb komt uit de Tarot of Jane Austen en is de Drie van Kandelaars (Staven). Op de kaart staat William Price uit Mansfield Park. Hij heeft een wereldbol in zijn hand: “He’s got the whole world in his hands.” William komt uit een arm en asociaal gezin en wil zijn fortuin maken in de marine. Drie van staven is een kaart van enthousiasme: wijde werelden liggen open en om zonder moeite veroverd te worden. William droomt hier van zijn toekomst, maar om echt fortuin te maken moet hij aan het werk. 

                    

Het gevoel van een wereld die voor mij open ligt, met een richting en doel waarvoor ik werken moet, dat is wat ik vernieuwen kan deze maand. Ik ga bezig met mijn cursussen voor te bereiden, volgende week begin ik eraan. Eerst ‘Clara van Assisi’ voor in de Advent, en dan de ‘Inner Child Kaarten in detail’ voor in september. Die moeten af, anders komt dat boek over bijbel lezen met tarot, de wereldbol die ik in mijn handen heb, er nooit.
Tags: rosh chodesh
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments