berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Nerven

Als een afgevallen blad vergaat zijn de bladnerven duidelijk te zien. De nerven vormen een fijnmazig netwerk dat het blad in leven heeft gehouden. De vraag voor een kaart is vandaag: welk fijnmazig netwerk houdt mij in leven?

Op tarotkaarten staan nummers. Als je die op een bepaalde manier optelt en verbindt met je geboortedatum kun je je zielekaart uitrekenen, de kaart die bij je past. Bij mij is dat de Hogepriester. Die kaart is het antwoord op de vraag welk fijnmazig netwerk mij in leven houdt.

          

Meestal wordt de Hogepriester gezien als een leraar, als iemand die conventionele normen en waarden doorgeeft, of als iemand die bemiddelt. Een andere, minder bekende kijk op de deze kaart is dat hij crisissen het hoofd moet bieden. Op die manier zie ik deze kaart in dit spel als een antwoord op de vraag. Het netwerk dat mij in leven houdt is het vermogen om steeds weer opnieuw te genezen van kwetsuren.

Vraag uit: Herfst dag voor dag met tarot
Tags: halloween tarot, herfst, hogepriester
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments