berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Een blokje om op Halloween - tarotlegpatroon


Stel je eens voor, op de avond van Halloween ga je een blokje om. Bij het dichtdoen van de voordeur valt er een skelet uit de gangkast, vlak bij de voordeur. Je hoort de klap als je de eerste stap op het tuinpad zet. Verken met deze tarotlegging het geraamte uit de kast. Wat komt er spoken in je leven? Een vleermuis, een uil, een spin en een lichtje in een pompoen helpen je om te gaan met het geraamte dat is opgedoken.

Legpatroon:
   2 3 4 5
1               6
  10 9 8 7

Kaart 1. De voordeur
Bij het dichtdoen van de voordeur valt een skelet uit de gangkast. Om een kaart bij te trekken: Welk skelet zit er in mijn gangkast? Wat wil ik geheimhouden voor anderen en misschien ook wel voor mijzelf? Dit kan een gebeurtenis zijn, een eigenschap waar je je voor schaamt, een probleem waarvan je dacht dat het opgelost was, of een persoon uit je verleden. Het kan ook verborgen talent zijn waarvan je ooit gedacht hebt dat het gevaarlijk was om het te ontwikkelen.

Kaart 2. Piepend hekje
Het tuinhek piept als je het open doet. Het piepende hek zet je zintuigen op scherp. De vraag om een kaart bij te trekken luidt: Moet ik omdraaien en het skelet terug in de kast duwen, omdat het te gevaarlijk is als het in de openbaarheid blijft? Of kan het geraamte voor de duur van het blokje om uit de kast blijven?

Kaart 3. Vleermuis
Een vleermuis zwiert rond je hoofd. Vleermuizen hebben een extra zintuig. Vraag voor de kaart: Wat weet de vleermuis over het skelet in de kast, dat ik zelf niet in zo de gaten heb?

Kaart 4. Zwarte kat
Een zwarte kat kruist je pad. Om een kaart bij te trekken: Welk ongeluk meen ik, dat het geraamte in de kast brengt? (Dit hoeft niet persé waar te zijn.)

Kaart 5. Voetstappen
Voetstappen achter je. Een geest achtervolgt je. Kijk niet achterom. De vraag om de kaart bij te trekken is: Hoe schud ik mijn angst af voor het skelet in de kast?

Kaart 6. Omdraaien
Je draait je om en gaat naar huis, terug naar het geraamte. De vraag om een kaart bij te trekken luidt: Wat geeft mij een ander perspectief op het skelet?

Kaart 7. Uil
In een boom vlak bij je huis zit een uil. Uilen zijn wijs. Om een kaart bij te trekken: Hoe kan ik wijs omgaan met het skelet in de kast?

Kaart 8. Spin
Een spin heeft zijn web dwars over jouw tuinpad geweven. Je moet eronderdoor, of er omheen, zodat je haar web niet stuktrekt. Vraag voor de kaart: Hoe kan ik er voor zorgen dat ik mijzelf en anderen niet beschadig in mijn omgang met het skelet in de kast?

Kaart 9. Jack-o'-lantern
Je hebt een pompoen met een lichtje bij de voordeur gezet. Je loopt erop af als je over het tuinpad loopt. Licht geeft zicht in de duisternis. Vraag voor de kaart: Wat moet voor jou helder en duidelijk worden in de situatie rondom het skelet?

Kaart 10. De gangkast
Maak nogmaals een keuze. Trek je laatste kaart bij de vraag: Stop ik het skelet terug in de kast, als dat nog kan, of laat ik het er buiten?

Link naar mijn website: Een blokje om op Halloween
Tags: halloween, legpatroon, tarotlegging
Subscribe

 • Ontspanning

  Een tarotkaart voor iedere dag in de maand juli, geïnspireerd door zee en strand. Het is prettig om door dit laagje water te lopen. Het water…

 • Macho's

  Een tarotkaart voor iedere dag in de maand juli, geïnspireerd door zee en strand. Macho mannen aan het strand. Bruin en opschepperig. Wat ben…

 • Ijsje eten

  Een tarotkaart voor iedere dag in de maand juli, geïnspireerd door zee en strand. Zomer aan zee is genieten van een ijsje. Zoet en koud en…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments