berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Hemels recht - Abigail

Iedere avond van het joodse Loofhuttenfeest nodig ik zeven bijbelse voormoeders uit en vraag één van hen om een onderwijzing.

Vandaag vraag ik Abigail. Ze was getrouwd met een bruut van een man. Toch redde zij zijn vege lijf -en het hare erbij- door met een heleboel geschenken naar koning David te gaan en met hem te onderhandelen.

Haar brute man stierf snel. Zoals dat in het verhaal staat, lijkt het wel een straf. Je zou kunnen zeggen dat er recht geschiedde. Zij redt het leven van haar brute man. Brute man sterft. Soms is er recht, maar, maar lang niet altijd. En wat gerechtigheid is in een bepaalde situatie, is ook niet altijd duidelijk.

             

De kaart die ik getrokken heb is de Gerechtigheid. Op de meeste versies van deze kaart is het zwaard omhoog gericht. Het is gericht op de hemel, op de hemelse gerechtigheid. Op deze versie van de Gerechtigheid is het zwaard schuin omhoog gericht. Al staat het zwaard hier niet recht omhoog, het drukt toch net zoiets uit als op de andere versies van deze kaart. Ik kan niet bij de gerechtigheid komen. Het zwaard vormt een barrière tussen mij en de Gerechtigheid. Ik weet met mijn beperkte menselijke geest niet altijd wat gerechtigheid is. Hemelse gerechtigheid behoort tot een andere orde.

Dit is de onderwijzing van Abigail: “Over het hemels recht heb jij geen zeggenschap”.

Het levensgebied op de Levensboom van Abigail is Hod (Glorie), weerkaatsing van de eer van God. Haar deugd is: eerlijkheid.
Tags: anna k tarot, bijbelse voormoeders, gerechtigheid, loofhuttenfeest, sukkot
Subscribe

 • De graankorrel in de akker

  Jezus zegt: Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer…

 • Zien

  Met het speeksel maakte hij (Jezus) wat modder, hij streek die op de ogen van de blinde en zei tegen hem: ‘Ga naar het badhuis van Siloam en…

 • Brood

  ‘Ik ben het brood dat leven geeft,’ zei Jezus. (Joh 6:35) Wat geeft mij leven? Ik trek The Stag uit de Wild Wood Tarot (Gerechtigheid…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments