berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Debora

Iedere dag van het joodse Loofhuttenfeest nodig ik één van de voormoeders uit voor een onderwijzing. Vandaag is dit Debora. De onderwijzing is de kaart die ik trek.

Dit is een angstige kaart met grote onrust. Een moeder beschermt haar kind met haar lichaam tegen een soldaat die zijn zwaard opheft. 

       

Figuren op tarotkaarten vertegenwoordigen vaak aspecten van onszelf, gevoelens, houdingen en innerlijke conflicten. De soldaat met zijn van haat vertrokken gezicht, is een deel van mij. De moeder die haar kind beschermt, is dat ook.

Debora was rechter (leider). Debora was niet bang om de strijd aan te gaan. Ze voerde een aanval uit op koning Jabin van Kanaän die Israël overheerste. Zo beschermde ze haar volk. Toen dat gebeurd was, was er veertig jaar geen oorlog. Debora was een wijze leider.  

Als ik voor de keuze sta tussen de houding van de soldaat in mij, of de houding van de moeder die haar kind beschermt, dan raadt Debora mij aan om de moeder te kiezen en mijn kind te beschermen. Debora werd moeder in Israël genoemd.

De deugd die bij Debora hoort is schittering. Zij schitterde als rechter in Israël. Haar gebied op de levensboom is Schoonheid (Tifareth). Dat is het centrum dat de levensboom stabiliteit geeft.
Tags: anna k tarot, bijbelse voormoeders, dochter, vijf van zwaarden
Subscribe

 • 3 x een 2 kaart achter elkaar

  Gisteren trok ik bij een tarotlegging 3 kaarten met het nummer twee achter elkaar. Dit terwijl er maar 4 tweeën in het spel zitten en de legging…

 • Moe

  Mijn vraag voor een tarotkaart is: wie ben ik vandaag? Ik trek Grail Four (bekers 4) uit de Arthurian Tarot. Ik ben moe, heb nergens zin in en dat…

 • Een windstille dag

  Een windstille dag in oktober. Ze zijn er in alle seizoenen, maar in oktober vallen ze me het meest op. Bomen weerspiegeld in een vijver. Hemel en…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments