berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Huisaltaartje

Een zelfgemaakt minialtaartje voor een vriendin die zeer ernstig ziek is. Op het middenpaneel staat het labyrint van Chartes, met lichtjes eromheen. Mijn vriendin houdt van labyrinten. Het heeft iets van oneindigheid, die grote kerk, als je naar het altaar in de verte kijkt tussen de zijpanelen. Tegelijk is er onontkoombaar een centrum: het midden van het labyrint.
   
       

Franciscus en Clara van Assisi staan op de zijpanelen. Ze komen uit een gebrandschilderd raam van het klooster San Damiano in Assisi, waar Clara van Assisi gewoond heeft. Wij beiden hebben het raam gezien, al waren we er niet tegelijkertijd. Voor het altaar brandt een waxinelichtje en ligt een bloem. Het is een waxinelichtje op batterijen, voor de veiligheid. De bloem is van plastic. Langs de onderkant staat een zin uit psalm 119: "Uw woord is een lamp voor mijn voet, een licht op mijn pad."
Tags: assisi, clara van assisi, franciscus van assisi, simone huisman
Subscribe

 • Teveel en te weinig

  Waar heb ik teveel (1) en waar heb ik te weinig (2) van? Mijn ‘teveel’ is vier van staven, de linkerkaart op de foto. Met deze kaart…

 • Franciscus en Clara - tarotlegging voor relaties

  De kaarten van deze tarotlegging bieden je een andere, verrassende manier van omgaan in een relatie die niet goed loopt: met je partner, een…

 • Dank, kamer

  Op de laatste dag in mijn werkkamer, waar ik twee jaar lang de vervolgcursus tarot schreef en later tarotcursussen gaf. Dank, kamer!

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments