berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Thank God for Technology #Motiv015

In het Pinksterverhaal komen er vlammen terecht op de hoofden van de leerlingen van Jezus. De vlammen komen uit de hemel, een andere dimensie. Jezus is dan al in de hemel. Nu Jezus weg is moeten de leerlingen zelf contact maken met de hemel, met het heilige, met wat hen overstijgt. Ik heb me altijd voorgesteld dat dit gebeuren plaats vindt in een gesloten kamer, een stoffige zolderkamer.

 

Afgelopen zondag was er Social Sunday in Delft. Dit zijn interreligieuze bijeenkomsten ter inspiratie voor LinkedInners en twitteraars. Het thema was: Thank God for Technology. De bijeenkomst van Social Sunday deed mij denken aan het Pinksterverhaal over de Heilige Geest.

Social Sunday speelde zich af in kamertjes en tegelijkertijd in een grote andere ruimte. In een zolderkamer op Ameland zat die zondagmiddag @Archipel (foto hieronder links). Hij zorgde voor een meditiatie die plaatsvond in Second Life, een wereld op het internet, waar je elkaar kunt ontmoeten. Dat mediteren gebeurde op zijn Second Life’s: zwevend door de lucht, zwemmend onder het water (foto hieronder rechts). In die wereld kan, wat we op de aarde niet zomaar kunnen. Op de zolderkamer van @Archipel kwam het contact met een andere dimensie tot stand.

   

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst in Delft zat de boeddhistische monnik@rethinkvisual in een bovenkamertje te mediteren (linkerfoto hieronder). Later deden alle deelnemers mee. @rethinkvisual maakte in zijn geest een brug tussen de Second Lifers en de mensen die lijfelijk op de bijeenkomst in Delft aanwezig waren. Hij zat in die bovenkamer en was tegelijk in een grootse, andere dimensie. @rethinkvisual was ook met zijn avatar in Second Life tijdens de meditatie (rechterfoto hieronder).

   

Waar ging het om, toen, heel vroeger, bij de leerlingen van Jezus die bij elkaar zaten op het Pinksterfeest? Ze gingen geïnspireerd naar buiten, vertelden over Gods grote daden en ieder kon het verstaan in zijn eigen taal.

Twitteraarster @WillienvW vroeg zich bezorgd af of er wel inspiratie was in het lokaal en Delft, met al die draden en koffiekannen. Saaie kamertjes, warrige draden en schermen, verbindingen van binnen met buiten, zonder en met kabels. Er stond ook nog een kaars ergens. Zo kwamen mensen bij elkaar in allerlei dimensies en reikten uit naar elkaar, en naar wat hen oversteeg: “Thank God for Technology”. 


Filmpje: Hovering van Haglet Alter (@Archipel).
Muziek: @rethinkvisual
Tags: bijbel, kerk, twitterdienst
Subscribe

 • Strijder

  Morgen is het de feestdag van Sint Michaël, de aanvoerder van de hemelse legerscharen. Hij strijdt tegen en onrecht, beschermt de zwakken en…

 • Vrijdag na aswoensdag: naam

  Jezus zegt tegen Simon: Jezus keek hem aan en zei: 'Jij bent Simon, de zoon van Johannes, maar voortaan zul je Kefas heten' (dat is Petrus,…

 • Ijsmaand

  Januari wordt ook wel ijsmaand genoemd. Het kan heel koud zijn in januari. Vraag voor een kaart: Wat houdt mij warm? De belofte van nieuwe en…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments