berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Maria Lichtmis met het Landelijk Protestants Vrouwen Platform

Vrouwen van het Landelijk Protestants Vrouwen Platform praten over 'winterevaringen', ervaringen van pijn en moeite. De winterervaringen liggen als zaadjes in potjes te wachten tot ze gaan ontluiken in de lente. 

    
          
Op hun landelijke impulsdag stond de viering van Maria Lichtmis centraal, gemaakt door de werkgroep van het Feest van Aarde en Hemel. Dit is een project van de Protestantse Kerk om te experimenteren met aandacht voor de loop van de seizoenen in vieringen. Henny de Jong hield een lezing over het project en samen deden we de viering, verspreid over de hele dag. Praten over 'winterervaringen' is er een onderdeel van. De viering van Maria Lichtmis gaat over de oude Simeon en Anna die in de winter van hun leven Jezus, die als baby de tempel in gedragen wordt, herkennen als de messias waarop zij al zo lang wachten. Een viering over het begin van de lente, midden in de winter. 

De potjes met winterervaringen worden klaargezet voor het slotgedeelte: het binnenzingen van de lente, een verwijzing naar de binnenkomst van de messias.
   
        
Tags: feest van aarde en hemel, maria lichtmis
Subscribe

 • Meisje met vlieger

  De wereld is van mij. Meisje met vlieger op het strand in Scheveningen

 • Treinstation Leerdam en Bussum

  Fiets in de trein van Heerenveen naar Leerdam. Van Leerdam op de fiets naar Driebergen. De volgende dag gaat de reis van Driebergen naar Bussum op de…

 • Dekemastate

  Het loopt tegen half augustus. De peren en appels zijn al heel mooi. De druiven hebben nog veel tijd nodig. Fruit in Dekemastate, een landhuis boven…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments