berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Franciscus en het advies van de landwerkers

Een vraag voor een tarotkaart geïnspireerd door het leven van Franciscus.

"Toen hij (Franciscus) op een avond, terwijl het reeds donker was, met een broeder gezel over de weg van de heilige Verecundus op een ezeltje reed en met een ruwe zak om zijn schouders en rug geslagen voorbijkwam, riepen landwerkers hem toe: ‘Broeder Franciscus, blijf hier bij ons en ga niet verder; want er dwalen hier wilde wolven rond die uw ezeltje zullen verslinden en u zullen verwonden.’ Toen zei de zalige Franciscus: ‘Ik heb broeder wolf niets kwaads gedaan, zodat hij het zou wagen ons broeder ezeltje te verslinden. Vaarwel, mijn zonen, en vrees God.’ "

Denkend aan de wolven in mijn leven, in mij en buiten mij trek ik een kaart met de vraag: waarom zal broeder wolf mij niet verslinden?

Verwoesting alom op de Toren uit de Tarot of Prague, dus ik heb het idee dat broeder wolf wel een poging waagt. Wat mij opvalt is dat alles kapot is, behalve de mensen. Die zijn heel. Het antwoord is dat ik uiteindelijk niet te verslinden ben. Ik blijf niet overeind en ben niet onkwetsbaar, maar blijf wel heel. 

Uit de legende van het lijden van de heilige Verecundus, soldaat en martelaar. In: G.P. Freeman, H. Loeffen (red.). Het was een min mannetje om te zien.J.H. Gottmer Haarlem, 1986, p. 48.
Tags: franciscus van assisi, tarot of prague, toren, veertigdagentijd
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments