berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Franciscus heeft plezier in een vogelpaartje

Iedere dag in deze veertigdagentijd een vraag voor een kaart, geïnspireerd door heiligenlevens over  Franciscus van Assisi. Franciscus genoot van kleine dagelijkse dingen, zoals een vogelpaartje dat de kruimels van de tafel at.

“Franciscus zat eens met zijn broeders aan tafel. Opeens kwam er een vogelpaartje aanvliegen, een mannetje en een wijfje. Omdat ze hun pasgeboren kuikens moesten grootbrengen, pikten ze van die dag af dagelijks gretig de kruimels van de tafel van de heilige af. Franciscus had veel schik in dergelijke dingen.”

Om een kaart bij te trekken: Iets wat mij dagelijks overkomt, waar ik plezier in heb.

De kleurige vrouw in de witte sneeuw ben ik. Ik schiet ergens om in de lach. Misschien heb ik een grap gemaakt tegen mijn dochter. Het zou ook kunnen zijn dat ik net naar beneden ben gerend om aan coen_wessel te vertellen wat er nu toch weer op Twitter gebeurd is, of ergens anders. 

Fragment uit: Thomas van Celano, Gedenkschrift van Franciscus’ daden en deugden, no. 47. In: De oudste verhalen over Franciscus van Assisi, Gottmer 2006, p.182-183
Tags: franciscus van assisi, koningin van zwaarden, tarot of prague, veertigdagentijd
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments